İSKEÇE AZINLIK ORTAOKULU – LİSESİ’NİN BİNA SORUNUYLA İLGİLİ BAŞBAKAN KİRİAKOS MİÇOTAKİS’E MEKTUP

    İSKEÇE AZINLIK ORTAOKULU – LİSESİ’NİN BİNA SORUNUYLA İLGİLİ BAŞBAKAN KİRİAKOS MİÇOTAKİS’E MEKTUP

    3.05.2024

     

    İskeçe Azınlık Ortaokulu – Lisesi’nin bina sorunu Başbakan Kiriakos Miçotakis’e iletildi.

    İskeçe Azınlık Ortaokulu – Lisesi Encümen Heyeti ve Okul Aile Birliği, Başbakan Kiriakos Miçotakis’e okul binası sorunuyla ilgili mektup göndererek çözüm taleplerini iletti. Encümen Heyeti Başkanı Ozan Ahmetoğlu ve Okul Aile Birliği Başkanı Cemalettin Efendi imzasıyla, Başbakan Miçotakis’e gönderilen mektupta kısa ve uzun vadede çözüm talepleri dile getirildi. Başbakan Miçotakis’tenİskeçe Azınlık Ortaokulu - Lisesi bina sorununun çözüme kavuşturulması için gerekli müdahalede bulunması istendi.

    Mektupta; 2023 – 2024 eğitim yılının başlamasıyla okulda velilerin ve öğrencilerin vardiyalı (sabahçı – öğlenci) eğitim sorunu yaşadığı hatırlatılarak, gösterilen halkı tepkiler sonucunda vardiyalı eğitim sisteminin kaldırıldığı belirtildi.

    Buna karşın, İskeçe Ortaöğretim Müdürlüğünün talimatıyla okulun bodrum katında bulunan dersliklerin kullanımına izin verilmediği, öğrencilerin 25 yerine 20 derslikte sıkışık bir düzenle eğitim görmeye mahkum edildiği vurguladı ve bu durumun yeni bir mağduriyete neden olduğu, okulun fiziki kapasite sorununun bir kez daha ortaya çıktığı kaydedildi.

    Başbakan Miçotakis’e gönderilen mektupta, İskeçe Azınlık Ortaokulu – Lisesi’nin yeni bir binaya kavuşması talebi bir kez daha ifade edildi. Kısa ve orta vadede ise fiziki kapasite sorununun çözüme kavuşturulması için okulun bodrum katında bulunan dersliklerin geçmişte olduğu gibi kullandırılması, okulun kullandığı alana prefabrik sınıfların inşa edilmesi veya okulun civarında ilave derslik olarak kullanılabilecek kamu binalarının tahsis edilmesi talep edildi.

    Mektupta ayrıca yerel yönetim nezdinde yapılan başvuruların bir an önce sonuç vermesi beklentisi dile getirildi.

    İskeçe Azınlık Ortaokulu – Lisesi Encümen Heyeti ve Okul Aile Birliği tarafından Başbakan Miçotakis’e gönderilen mektup şu ifadeyle son

    buldu: “Okulumuzdaki soruna çözüm beklentimizi dikkatinize getirmek ister ve toplumun yararına olacak iyileştirmelerin yapılması için gerekli müdahalelerde bulunmanızı arz ederiz.”

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.