Dışişleri Bakanı Fidan: Ege'de veya Doğu Akdeniz'de husumet yaratma arayışında olmadık

    Dışişleri Bakanı Fidan: Ege'de veya Doğu Akdeniz'de husumet yaratma arayışında olmadık

    Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İzmir'de iş dünyası temsilcileriyle buluştu:
    - "Biz esasen hiçbir zaman Ege'de veya Doğu Akdeniz'de husumet yaratma arayışında olmadık. Ancak, yaşamsal çıkarlarımızı korumaktan da katiyen geri durmayacağız"

    İZMİR (AA) - Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Ege veya Doğu Akdeniz'de hiçbir zaman husumet yaratma arayışında olmadıklarını ancak yaşamsal çıkarları korumaktan da geri durmayacaklarını belirterek, terörün kökünü tamamen kurutma noktasında da kararlı olduklarını bildirdi.

    Dışişleri Bakanı Fidan, İzmir temasları kapsamında Kemalpaşa ilçesinde esnafı ziyaret etti.

    Ardından İzmir Ticaret Odasına geçen Bakan Fidan, "İzmir İş Dünyası Buluşması" etkinliğinde konuştu.

    "...Balkanlar ve Güney Kafkasya'da bölgesel sahiplenme kültürünü yerleştirerek barış ve istikrar için zemini kuvvetlendirmeye çalıştıklarını aktaran Fidan, şöyle konuştu:

    "Komşumuz Yunanistan ile olumlu gündem üzerinden ilişkilerimizi geliştirip, sorunları çözmeye çalışıyoruz. Biz esasen hiçbir zaman Ege'de veya Doğu Akdeniz'de husumet yaratma arayışında olmadık. Ancak, yaşamsal çıkarlarımızı korumaktan da katiyen geri durmayacağız. Ülkemiz için olsun, bölgemiz için olsun, güvenliğe temel tehdit, terörizmdir. Terörist örgütlerle mücadelemizde eşi benzeri olmayan bir seviyeye ulaştık. Bu başarının üç temel unsuru var. Güçlü siyasi liderlik, milli stratejik kabiliyetlerimiz ve başta Irak olmak üzere komşularımızla yeni ve yapıcı bir angajman süreci. Geldiğimiz bu kritik safhada terörün kökünü tamamen kurutmaya kararlıyız..."

     

     

     

     

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.