İklim yasası meclise sunuldu!

    İklim yasası meclise sunuldu!

     

    Gümülcine, 18.05.2022

    Fosil yakıtların ulaşım, binalar ve elektrik üretiminde kademeli olarak kaldırılmasına yönelik iklim yasası bugün meclise sunuldu.

    Daha ayrıntılı olarak şunlar öngörülmektedir:

    Elektrik üretimi

    Linyit kullanılarak elektrik üretimi 31 Aralık 2028 tarihinden itibaren yasaklanmaktadır. Bu konudaki karar stoklara da bakılarak 2025 yılında verilebilir.

    Arabalar

    Attika ve Selanik bölgelerinde (Adalar hariç) 2026 yılından itibaren yeni taksiler ile kiralanan araçların üçte biri emisyon hacmi sıfıra indirilmektedir.

    1 Ocak 2024 tarihinden itibaren özel ortak arabaların dörtte biri elektrikli ya da hibrit+elektrikli olmak zorunda. 1 Ocak 2030 yılından itibaren, başka bir tarih öngörülmediği takdirde yeni yolcu arabaları ve hafif ticari araçlar sıfır emisyon hacmine sahip olmak zorunda.

    Binalar

    1 Ocak 2025 tarihinden itibaren ısınmada kullanılan petrolle çalıştırılan kalorifer kazanlarının satışı ve binalara yerleştirilmesi yasaklanmaktadır.

    1 Ocak 2030 tarihinden itibaren de kalorifer kazanlarında kullanılacak petrolün %30 gibi bir kısmı yenilenebilir sıvı yakıtlardan oluşmak zorunda.

    Yine 1 Ocak 2025 tarihinden itibaren sel ve yangın bölgelerine yakın olan riskli binalara sigorta yaptırma mecburiyeti getirilmektedir. Bu tür risk altında olan binalara elektrik bağlatabilmek için sigorta belgesi aranacak.

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.