Aşısızlara dış alanlara da giriş yasağı

    Aşısızlara dış alanlara da giriş yasağı

    Gümülcine – 28.11.2021

    Uzmanlar, koronavirüs salgını nedeniyle aşısız kişilerin dış alanlar da dahil olmak üzere, restoran ve kafelere girişlerinin tamamen yasaklanmasını masaya yatırmaya hazırlanıyor.

    Yeni ‘Omicron’ mutasyonu Avrupa'yı tehdit ederken, Yunanistan'da koronavirüs salgını nedeniyle vaka ve ölümlerin yüksek seviyelerde olması nedeniyle yeni önlemlerin masaya yatırılması bekleniyor.

    Olası yeni önlemler arasında aşısız kişilerin restoranlara girişlerinin tamamen bloke edilmesi. Bunun yanı sıra aşısız çalışanlara yeni bir rapid test zorunluluğun getirilmesi yeni önlemler arasında yer alıyor.

    Edinilen bilgilere göre uzmanlar hükümet yetkililerine, yeni önlemler önermeye hazırlanıyor. Tablodaki önlemler arasında şunlar yer alıyor:

    -Yunanistan'da pandeminin ilk döneminde olduğu gibi her yerde maske kullanımı

    -Aşılanmamış kişilerin restoran ve kafeler de dahil olmak üzere, dış alanlara girişlerine izin verilmemesi

    -Aşılanmamış işçilere ek bir hızlı test yapma zorunluluğu, haftada 2 olan test sayısını 3’e çıkarmak. Üçüncü testin ücretsiz olarak sağlanması, diğer ikisini masrafları kendilerine ait olmak üzere yapmaya devam edecek.

    Selanik'teki Papanikolaou Hastanesi'nin Yoğun Bakım Müdürü Nikos Kapravelos, yoğun bakım dışında çok sayıda hasta olduğunu, çoğu kişinin yoğun bakım üniteleri dolu olduğundan dolayı dışarıda kaldığını söyledi.

    Son olarak Kapravelos, 60 yaş üstü kişiler için aşının zorunlu hale gelmesi gerektiğini vurguladı.

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.