Kozlukebir belediyesinden tütün hastalıklarıyla ilgili açıklama

    Previous Next

    Kozlukebir belediyesinden tütün hastalıklarıyla ilgili açıklama

    Kozlukebir belediyesi tütün hastalıklarıyla ilgili yazılı bir açıklama yayımladı. Belediye yönetimi, bu yıl tütünlerde meydana gelen hastalığı ilgili birimlere illetiklerini belirterek, konunun çözüme ulaşması için girişimlere devam ettiklerini bildirdi.

    Kozlukebir Belediyesi tarafından yapılan yazılı açıklama şöyle:

    “Son günlerde tütün üreticilerimizi derinden yaralayan ve bölge çiftçimizi zor durumda bırakan tepe hastalığının zarar tespiti ve bu zararların en kısa zamanda tazmin edilmesi için Kozlukebir Belediyesi olarak gerekli mevkilere bu problemi resmi olarak iletmiş bulunmaktayız.

    Bölgemizde 31.868 dönüm tütünün ekildiği , 3.505.480 ton tütünün üretildiği ve Rodop ilinin %54’lük tütün üretimine sahip olan bir belediye olarak, 2 Temmuz 2018 tarihinde 4375 nolu protokol numarasıyla , başta Tarım ve Kalkınma Bakanlığı olmak üzere ELGA müdürü ve milletvekillerine de bölgemizde vuku bulan %60’lara ve daha fazlasına ulaşmış olan zararı, tarlarımızdan çektiğimiz fotoğraflar birlikte bildirmiş bulunmaktayız.

    Kozlukebir Belediyesi olarak, çiftçimizin ve üreticimizin her daim yanında olduğumuzu ve bu sorunun çözüme ulaşabilmesi yolunda gerekli her türlü çalışmayı aksatmadan yapacağımızı bölge halkımıza bildiririz.”

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.